Femina

Bord dæk dig

Eva-Marie Wilken/ mariesverden.dk, foto Martin Sølyst Erik Bjørn & Ko

For mange er julen en anledning til at glæde sig over gode fridage og måske især tiden til at dvæle ved det kulinariske. Og for nogle er det også tiden til at kæle for det smukt dækkede julebord. Vi har luret nogle af de kreative indretningsfolk over skulderen, i håb om at få lidt af de gode ideer og tips til bordet. Hvad holder de af, hvordan afspejler deres design og deres holdninger sig i pynten på bordet og skal der overhovedet være pynt?

Hos designduoen Meyer og Lavigne kan du få inspiration til en skøn bordplade, der er malet i en stram grafisk stil. Det kan være du hellere vil lade dig inspirere af Mette Hagedorns glade passion for 60’ er teaktræ tilført tøset pink, eller måske holder du mest af den klassiske rene stil, der udspiller sig hos Anette Frölich, der med den smukke hvide sætter trumf på enkelthed og ro.
Under alle omstændigheder er der dækket op, med lidt til en kant og lidt til enhver, så nu er det kun op til dig at gribe stilen.

Grafisk formsprog
Kristine Meyer og Sabine Lavigne, er parret der med deres designuddannelse fra Danmarks Designskole, har formået, via deres grafiske design på tallerkner, at male sig ind i hjertet på Royal Copenhagen. Deres designtallerkner er blevet udvalgt til Crafts Collection, og har været vist på Paris’ Maison & Objekt.

Parret har valgt at dække et bord, der kun antyder julens budskab, men som i højere grad lægger vægt på grafisk renhed og smukke farvesammensætninger. Bordpladen er malet med blide farver fra Flüggers Royal palet, lagt i et enkelt diagonalt mønster. Hver kuvert er dækket på en malet trekant, og står som et lille tableau for sig selv. Tallerknerne er nummererede håndlavede tallerkner, der nu bliver solgt igennem Royal Copenhagen, som unika eksemplarer med limited edition.

Bordet de har dækket på, er et gammelt ”Rud Rasmussen” der er erhvervet brugt. Julemiddagen foregår i deres designfællesskab i Den Hvide Kødby, som de deler med arkitekt Henrik Ingemann og snedker Lars de Place Bjørn. Middagen, der nok bliver hentet i Meyers køkken, plejer at trække ud til den næsten lyse morgen.