Femina – Denmark

'Boligtrends i 2012' af Julie Vöge

“Folk efterspørger ikke flere produkter, men bedre” - Meyer-Lavigne.

Hvad bliver den mest opsigtsvækkende tendens i 2012?
“Vi er et sted, hvor vi bliver nødt til at nulstille på grund af naturkatastrofer og kriser. Det betyder fokus på nærvær, autencitet og håndværk - altså dét, at der er nogle, som putter hånd og ånd i de ting, som vi omgiver os med. Vi vil hylde og se de fine ting i hverdagen. For det er hverdagen, vi har råd og lyst til at beskæftige os med efter en årrække med at skeje ud. Humor bliver også en positiv nødvendighed i denne krisetid.

Hvilke farver kommer til at dominere?
Vi tror på et miks af naturens materialer og et optimistisk farvesprøjt.

Hvilke materialer kommer i fokus?
Materialer med naturlig autenticitet, som peger tilbage på naturen, såsom træ, uld og keramik. Det betyder også at vi vil se flere ting, som er inspireret af naturfolks håndværk, såsom grønlandske perleudsmykninger eller nordamerikanske indianeres geometriske mønstre, læderfrynser, fjer og smykker. Fælles for produkterne er, at de er gennemarbejdede, smukt udført og har et nutidigt udtryk.

Hvad vil kendetegne vores måde at forbruge på i 2012?
Masseforbruget og køb af dårligt lavede produkter er slut. Folk er mere selektive med hensyn til, hvad de vil have i deres hjem, og det handler ikke om bare at forbruge. I stedet vil vi gerne have et forhold til det, vi køber, og dem, der har lavet det. Vi vil have få, men nøje udvalgte ting, og derfor vil vi værdsætte håndsnedkerede møbler, hånddrejet keramik og en lækker børste fra børstenbinderen. Vi vil ikke længere drøne i Ikea og købe ting, som vi godt ved ikke holder smagsmæssigt i mange år. Det er vores nyvundne respekt for naturen alt for stor til. En respekt der er kommet, fordi naturen har vinket kraftigt med en vognstang.